Romanian Brass Society

Fondata in anul 2006, asociatia "Romanian Brass Society" este prima organizatie de acest gen din Romania. Scopul principal al infiintarii asociatiei este dorinta de a reprezenta si de a promova cu precadere familia instrumentelor de alama .

Astfel, ne propunem sa organizam concerte, simpozioane, colocvii, workshopuri, festivaluri, cursuri, concursuri si alte evenimente culturale, sa promovam interpretii si muzica dedicata instrumentelor de suflat in general si instrumentelor de alama in special. Totodata, ne dorim infiintarea unuia sau a mai multor ansambluri muzicale. Adresandu-ne atat artistilor cat si publicului, dorim ca prin aceste activitati sa exploatam noul potential creativ al instrumentelor de alama.

In acest sens s-a nascut si ideea infiintarii concursului international de alamuri, atat din dorinta de a stimula spiritul competitiv al tinerilor interpreti, cat si de a scoate in evidenta publicului multitudinea de posibilitati de expresie pe care le ofera instrumentele de alama.

Pe alt plan, pentru ca stim ca evolutia nu poate exista fara efort si interes constant, iar talentul nu este suficient fara munca asidua si fara dorinta de a fi mereu mai bun, consideram importanta si latura educationala a asociatiei. Dorim sa fim un sprijin pentru toti cei care vor sa se dezvolte profesional, prin editarea de partituri muzicale si de publicatii cu caracter muzical si didactic, prin colaborarea cu edituri nationale si straine in vederea creerii unui fond de partituri, carti si publicatii periodice din domeniul muzical si cultural. Vom sprijini creativitatea individuala si accesul la informatie prin publicarea pe site a diverselor materiale de referinta in domeniu si prin realizarea de imprimari audio video si fonograme. in plan general, ne dorim o mai buna relationare a domeniului muzical cu celelalte domenii ale culturii prin colaborarea cu organizatii, institutii, asociatii pe plan local, national si international si prin stabilirea unor contacte cu institutii din tara si din afara ei in vederea elaborarii unor proiecte comune.

Acasa | Membri | Proiecte | Evenimente | Contact